Zmiany, propozycje
Idź do strony Poprzedna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Następna
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
konweg
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 5:43 pm Temat postu: |
|
|
Proponuję zrobić głosowanie na takich zasadach.
Propozycja dotyczy usunięcia gier rankingowych bez limitu czasu. (Przy grach towarzyskich by on został)
1. W głosowaniu biorą osoby tylko z ligi (gdyż są to osoby najbardziej doświadczone i najczęściej przebywające na szkrabie).
2. Głosowanie potrwa tydzień aby każdy mógł zdążyć zagłosować.
2a. W głosowaniu musi wziąć przynajmniej 3/4 osób z ligi.
3. Propozycja zostanie przyjęta większością kwalifikowaną (2/3 głosów) |
|
Powrót do góry |
|
|
latnera
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 7:28 pm Temat postu: |
|
|
dobry pomysł z tym głosowaniem |
|
Powrót do góry |
|
|
michals2
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 8:03 pm Temat postu: |
|
|
twister, jeżeli to ty byłeś tym przebierańcem wczoraj to dlaczego kłamałeś mówiąc że inaczej nie mógłbyś ze mną zagrać? Przecież ja przyjmuję twoje zaproszenia do gry. Zwłaszcza że jak dotąd mój bilans gier z tobą to 7 wygranych, 3 przegrane i wygrałem 3 ostatnie gry. Jeśli chciałeś grać ze mną to dlaczego nie zaprosiłeś mnie jako twister tylko przyszedłeś pod przebraniem? Nie trudno się domyślić dlaczego. I nieprawdą jest że ja gram na ustawieniu bez czasu ze wszystkimi nickami poniżej 1220.
Ostatnio zmieniony przez michals2 dnia Wto Paź 13, 2009 8:12 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
twister
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 8:11 pm Temat postu: |
|
|
Ostatni mój post do ciebie w tym temacie...
Tak to byłem ja i zagrałem z tobą, żeby ci zabrać dużo pkt, proste? Pisałem ci już nie chwal się tym bilansem, wczoraj pokazałeś ile to jest warte (nie uwzględniasz jak widzę innych moich nicków z dawnych czasów, nieważne). I ostatnio z każdym zielonym grasz bez czasu. Koniec wątku. Chcesz się jeszcze użalać załóż nowy temat... proponuję: "3000 czy żona, czyli o tym dlaczego nie lubimy michalsa". eot |
|
Powrót do góry |
|
|
michals2
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 8:17 pm Temat postu: |
|
|
Wczorajsza nasza gra niczego nie odzwierciedla jeśli chodzi o gre, bo nie wiedziałem z kim gram, a inaczej podchodze do gry jak gram z zielonym a inaczej jak gram z pomarańczowym. Jeżeli chodzi o moje gry z twoimi dawnymi nickami to tam też mam więcej wygranych. I nawet wczoraj grałem z zielonym na normalnym ustawieniu. |
|
Powrót do góry |
|
|
baobab
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 8:37 pm Temat postu: |
|
|
konweg: głosowanie jest zbędne, na pewno ta zmiana zostanie wprowadzona, jak kopper będzie miał czas...
swoją drogą to dość zabawna propozycja (bez obrazy ): przegłosujemy likwidację gier bez czasu i wtedy w magiczny sposób one znikną
michals: jestem jak najbardziej przeciwny obrażaniu Cię na szkrabie i bardzo mnie to denerwuje. Jednak Twój sposób gry jest nie fair: nie dajesz możliwości wygranej nowicjuszowi (a nie jest wcale tak, że wygrywasz z każdym zielonym-nieprzebierańcem; przegrałbyś na pewno z niejednym goistą, który po raz pierwszy się zalogował; zresztą nawet ze mną w naszej pierwszej grze miałeś przegraną, a miałem wtedy rank 1240... ).
Uważam grę bez czasu za gorszą rzecz niż przebieranie się, i dlatego Cię krytykuję. Wielokrotnie namawiałem Cię do zaprzestania gry bez czasu...
Spróbuj: przestań grać bez czasu, a zobaczysz, że rzadziej będą Ci się trafiali przebierańcy (tu apel do przebierańców: postarajcie się )
A tak na koniec: sporadyczne granie z przebierańcami nie zmniejsza rankingu. Popatrz: 1 taka gra zmniejsza Ci rank o 30 punktów, ale potem dzięki temu w kolejnej grze zyskujesz o 1 punkt więcej niż gdyby przebieraniec Ci nie zmniejszył ranku (a w kolejnych zależnie od różnicy, od 0 do 1, w każdym razie szybko rank wraca do ,,właściwej'' liczby, tj. odzwierciedlającej jakoś siłę Twojej gry w porównaniu do reszty). |
|
Powrót do góry |
|
|
Cement
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 8:39 pm Temat postu: |
|
|
@michals
"I nawet wczoraj grałem z zielonym na normalnym ustawieniu."
ToZ A J E B I Ś C I E!!!! Był jakiś szczególny powód, dla którego zagrałeś na nomalnych ustawieniach? |
|
Powrót do góry |
|
|
baobab
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 8:46 pm Temat postu: |
|
|
A swoją drogą, ciekawy jestem, jakie argumenty miał Kubusio... może ktoś streścić? |
|
Powrót do góry |
|
|
michals2
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 8:53 pm Temat postu: |
|
|
I jeszcze jedna uwaga do twistera odnośnie logiki jego rozumowana. Jak ja "wpadłem we wasne sidła"? |
|
Powrót do góry |
|
|
michals2
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 9:12 pm Temat postu: |
|
|
Do baobaba - lepiej zacznij krytykować przebierańców bo to oni doprowadzili do tego że zacząłem grać bez czasu. Dlaczego im nie zaczniesz mówić żeby przestali? Gdybym przestał to przebierańcy na pewno by to wykorzystali ze szkodą dla mnie, bo już to robili wiele razy. A co do argumentów Kubusia to najlepiej jeśli on sam się wypowie.
Ostatnio zmieniony przez michals2 dnia Wto Paź 13, 2009 9:29 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
michals2
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 9:21 pm Temat postu: |
|
|
Cement napisał: | @michals
"I nawet wczoraj grałem z zielonym na normalnym ustawieniu."
ToZ A J E B I Ś C I E!!!! Był jakiś szczególny powód, dla którego zagrałeś na nomalnych ustawieniach? |
Powód był prosty - widziałem że to nie przebieraniec. |
|
Powrót do góry |
|
|
Cement
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 9:27 pm Temat postu: |
|
|
Cwany jesteś, serio. Myślałeś może, żeby zostać detektywem? |
|
Powrót do góry |
|
|
baobab
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 9:38 pm Temat postu: |
|
|
michals: w sporadycznym przebieraniu się nie widzę niczego złego... to taki dowcip więc - bez przesady - co tu krytykować? Nawet uważam zjawisko przebierańców za korzystne, bo uczy gry z *każdym* najlepiej, jak się umie (czego, nawiasem mówiąc, Ty nie robisz w rażący sposób i też mnie to nieco drażni, ale to inna historia...).
Ciągłe trafianie na przebierańców może być uciążliwe, ale cóż -- sam się prosiłeś. Nie graj bez czasu, a zobaczysz, że przebierańców będzie mniej.
A najskuteczniejszą metodą na przebierańców jest grać z nimi i nic sobie z tego nie robić W końcu chodzi o to, żeby przyjemnie sobie z kimś pograć, a jak się trafi ktoś mocniejszy, to tym lepiej - czy nie? Polecam Ci szczerze tą metodę, naprawdę działa.
i na koniec: przecież mówię przebierańcom, żeby przestali, gdy tylko przestaniesz grać bez czasu...
Ostatnio zmieniony przez baobab dnia Wto Paź 13, 2009 9:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
konweg
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 9:38 pm Temat postu: |
|
|
Posada wróżki jest pewnie lepiej płatna i bardziej pociągająca ^^ |
|
Powrót do góry |
|
|
leokles
|
Wysłany: Sro Paź 14, 2009 12:50 am Temat postu: |
|
|
michals2 czy Ty kiedyś w końcu dorośniesz?
Muszę przyznać, że pomimo swojego iracjonalnego podejścia, to zabawny z Ciebie człek.
Wierzę, żę jak zaloguję się za kilka lat tutaj na forum to wciąż pozostaniesz taki sam i nic się nie zmienisz. Mam nadzieję, że mnie nie zawiedziesz, gdyż za każdym razem kiedy tak sobie czytam o Tobie, a zarazem Twoje wypowiedzi to nie ukrywam, że humor znacznie mi się poprawia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|