Forum www.kropki.legion.pl Strona Główna www.kropki.legion.pl
Forum gry w kropki -
KLIKNIJ I ZAGRAJ W KROPKI ON-LINE
Zasady gry

 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Rosyjski serwer do gry w kropki

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kropki.legion.pl Strona Główna -> Forum ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kibic777
kropki.legion.pl


Dołączył: 03 Cze 2002
Posty: 116

PostWysłany: Pią Mar 10, 2006 2:59 am    Temat postu: Rosyjski serwer do gry w kropki Odpowiedz z cytatem

dzisiaj przypadkwo trafilem na ROSYJSKI serwer gdzie mozna pograc w kropki

2006-7-26 nowa, prawie przetlumaczona wersja

wystarczy pobrac:
PointsXT 220 do pliku z gra dolaczone jest spolszczenie, ktore przy standardowej isntalacji pod windowsami trzeba przegrac do katalogu: C:\Program Files\PointsXT\Language

aby zmienic jezyk w programie trzeba wybrac 2 menu z lewej i uzyc ostatniej opcji (language) a tam wybrac Polski


aby podlaczyc sie do serwera trzeba wybrac menu czat -> polacz wybrac sobie nicka i haslo (potrzebne do rozgrywania gier rankingowych)


serwer bardzo fajny i troche osob tam gra (po poludniu bylo nawet ponad 10)

maja troche inne zasady niz obowiazywaly na cornixie poki co zdaje sie ze tam nie da sie grac na baseny, maja tez np rozne opcje rozpoczecia gry np ze stoja po 2 kropki kazdego zawodnika (pary skrzyzowane ze soba w ksztalcie x) co wymusza od razu gre ofensywna

opcji jest sporo miedzy innymi mozliwosc zapisu gry na dysk oraz bezproblemowa komunikacja pomiedzy uzytkownikami za pomoca wbudowanego czata (opartego o IRC)




strona autora programu www.pointsxt.ru


Ostatnio zmieniony przez kibic777 dnia Sro Gru 27, 2006 11:36 pm, w całości zmieniany 21 razy
Powrót do góry
 
 
Zj



Dołączył: 10 Mar 2006
Posty: 1

PostWysłany: Sob Mar 11, 2006 12:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam...
Pozwole sobie troche opisac obowiazujace reguly gry na serwerze

1. Gra nie ma limitu czasy, tyle ze sie daje 3(trzy) minuty na 5(piec) ruchow. Po uplywie pieciu ruchow czas zaczyna sie odnowa.
2. Wygrywa ten, u kogo na koniec gry bedzie przewaga w ilosci okrazonych kropek (NAWET NA JEDNA).
3. Gra sie konczy wtedy, kiedy jeden z zawodnikow wcisnie KAPITULOWAC(PODDAC SIE) dwa razy(biala flaga). Albo kiedy jeden nacisnie STOP i drugi zrobi to samo.
4. Przy nacisnieciu STOP jednym z graczy przeciwnik ma 3(trzy) minuty na dookrazenie(!) pozostalych kropek.

To chyba wszystko. Co do zasad, to jest tak samo, tyle ze sie nie gra na baseny. I nic sie nie staje zlego, jezeli sie zamknie swoja kropke.

Zapraszam.
Jest wiesolo..
Powrót do góry
 
 
mastersx



Dołączył: 17 Sty 2003
Posty: 129

PostWysłany: Wto Mar 14, 2006 11:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kibic mam takie pytanko, jak tam sie dokladnie gra, co i jak, bo nie bardzo lapie
Powrót do góry
 
 
mastersx



Dołączył: 17 Sty 2003
Posty: 129

PostWysłany: Wto Mar 14, 2006 12:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jedna partie juz anwet rozegralem ale do konca nie wiem z kim i jak ja zaczelem Wink
Powrót do góry
 
 
kibic777
kropki.legion.pl


Dołączył: 03 Cze 2002
Posty: 116

PostWysłany: Wto Mar 14, 2006 7:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mastersx napisał:
jedna partie juz anwet rozegralem ale do konca nie wiem z kim i jak ja zaczelem Wink


najpierw ustawiasz sobie opcje jakiego typu ma byc gra (przewaga, 1 otoczenie, zasady klasyczne itp)

potem bierzesz nowa gra

potem 2x klikasz na tego z kim chcesz zagrac jak on przyjmie wyzwanie to gra sie rozpoczyna

Jedno trzeba miec na uwadze, na tym serwerze NIE DA SIE grac na baseny, dlatego przeciwnki ktory zlapie 1 kropke ma przewage, potem wystarczy zeby sie bronil i wygra.

Gracze z rankiem > 1100-1200 graja znacznie pasywniej niz ci ze slabszym rankingiem zasadniczo jak zlapia 1 kropke graja zupelnie pasywnie
Powrót do góry
 
 
senny_mojrzesz



Dołączył: 04 Lis 2005
Posty: 1332
Skąd: Legionowo,Londyn

PostWysłany: Sob Kwi 08, 2006 1:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zrobilem wszystko wedlug zalecen i nie chce mnie polaczyc,szuka/wacha.
kubusio próbował mi pomóc,mówil zebym zamienił we wlasciwosciach 9ke na 11stke.nie wiem co moglemzrobic zle,ale z checią pograł bym z rosjanami.pomóżcie!
Powrót do góry
 
 
kibic777
kropki.legion.pl


Dołączył: 03 Cze 2002
Posty: 116

PostWysłany: Nie Kwi 09, 2006 1:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moze odinstaluj to co masz, zainstaluj od poczatku - korzystajac z najnowszej wersji (zmienilem ten post na wersje najbardziej aktualna)
Powrót do góry
 
 
senny_mojrzesz



Dołączył: 04 Lis 2005
Posty: 1332
Skąd: Legionowo,Londyn

PostWysłany: Nie Kwi 09, 2006 6:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzieki za pomoc kibic,ale kurde niestety znowu mam napisane,brak polaczenia z internetem
szuka/wacham.o co tu moze chodzic?
Powrót do góry
 
 
Hitman



Dołączył: 03 Cze 2002
Posty: 145
Skąd: Retired Dotman

PostWysłany: Wto Maj 09, 2006 12:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Prawdopodobnie wina firewalla. Spróbuj w ustawieniach firewalla odblokować porty albo wyłączyć firewalla windowsowskiego (wersja bardzo ryzykowna) powinno pomóc.
Powrót do góry
 
 
ant22



Dołączył: 21 Lis 2002
Posty: 161

PostWysłany: Pią Cze 12, 2009 10:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Próbowałem zagrać na PointsXT, ale nie mogę się połączyć. Trzeba mieć nowszą wersję programu niż jest na forum?
Powrót do góry
 
 
menor



Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 285
Skąd: Kraków

PostWysłany: Sob Cze 13, 2009 1:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja sie nie moge od wczoraj polaczyc. Posiadam wersje 2.20 i ta jest chyba najnowsza, no chyba ze na dniach zrobili jakas nowsza i dlatego nie laczy sie. Ale nie mam teraz czasu szukac co jest problemem.
Powrót do góry
 
 
senny_mojrzesz



Dołączył: 04 Lis 2005
Posty: 1332
Skąd: Legionowo,Londyn

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 2:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tam cos zmieniali.teraz w tej tabelce co wpisywalo sie serwer trza wpisac "tochki.org" a tam gdzie port "6667"
jakby cos nie dzialalo wam to piszcie do nie na gg to pomoge.

cos tez slyszalem o jakims drugim rusklim serwerze.pawel costam ma skrobnac bo wie cos na ten temat.pozdr
Powrót do góry
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kropki.legion.pl Strona Główna -> Forum ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




wiadomosci z forum
Polityka cookies