Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
michals2
|
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 10:53 pm Temat postu: Częstotliwość sezonów ligowych |
|
|
Proponuję aby rozgrywać jeden sezon na miesiąc lub przynajmniej na dwa miesiące ponieważ obecne tempo jest zbyt wolne. I to nie jest tak, że uczestnicy ligi nie mogą rozgrywać jej szybciej tylko im się po prostu nie chce. Np. takiemu sofiks0sowi ja już wiele razy proponowałem rozegranie drugiej gry ligowej kiedy był na kropkach ale zawsze odmawiał lub wogóle nic nie odpowiadał mi. Jeżeli komuś nie chce się grać gier ligowych to lepiej żeby nie grał w lidze i nie przeciągał sezonów.
Ostatnio zmieniony przez michals2 dnia Pon Lip 27, 2009 11:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Prezes
|
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 11:13 pm Temat postu: |
|
|
hahaha inni po prostu mają życie. |
|
Powrót do góry |
|
|
radji
|
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 11:21 pm Temat postu: |
|
|
Prosze michals, nie dobijaj mnie. Może kropki są jedynym fascynującym elementem twojego życia, ale nie wszyscy podzielaja twój sposób na życie. Ja na te konto, lubie sie dobrze zabawić, popracować, spotkać się ze znajomymi itp. Przystępując do ligi, liczę się z tym, że będe musiał podzielić te wszystkie moje pasję z kropkami, a nie lubie siadać do gier zupełnie nieprzygotowany, skacowany lub przemęczony. Siłą rzeczy odbija się to na grze Dodatkowym argumentem na "nie", jest podobne podejście do kropek innych tam obecnych. Zbyt duża liczba sezonów doprowadzi jedynie do znacznego obniżenia poziomu. |
|
Powrót do góry |
|
|
michals2
|
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 11:50 pm Temat postu: |
|
|
Kropki nie są "jedynym fascynującym elementem mojego życia" i ja wcale tak dużo nie gram. Np. w lipcu grałem dotąd 14 razy (licząc łącznie z grami towarzyskimi). Ale obecne tempo rozgrywania ligi jest dla mnie irytujące. |
|
Powrót do góry |
|
|
baobab
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 10:03 am Temat postu: |
|
|
A mi tam się podoba to niespieszne tempo ligi
Byłbym za tym, żeby pojawiły się turnieje błyskawiczne, np. 1 dniowe, ale liga powinna być wolna - a i tak u nas sezon idzie szybciej niż np. w piłce nożnej |
|
Powrót do góry |
|
|
twister
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 4:18 pm Temat postu: |
|
|
Może michals nie grasz teraz za dużo, ale wszyscy wiedzą czym to jest spowodowane ;> Wystarczy jeden "nadający się" i średnia Twoich gier znacznie podskoczy. Btw liczysz swoje gry, nawet towarzyskie?^^
Tempo ligi jest dość wolne, ale zamiast przyspieszać je tak jak napisałeś lepiej właśnie umilić sobie czas turniejami Tylko fajnie, jakby miały jakąś stawkę... większa motywacja do gry |
|
Powrót do góry |
|
|
Prezes
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 7:47 pm Temat postu: |
|
|
on pewnie każdą grę eksportuje do SGF'a - jego folder zajmuje jakiś terabajt
No tak michals... jeszcze jesteś wróżką, rzeczywiście - zajmujące zajęcie... |
|
Powrót do góry |
|
|
michals2
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 8:02 pm Temat postu: |
|
|
To ile mam gier w lipcu można łatwo policzyć naciskając "partie" i nie jestem żadną wróżką. |
|
Powrót do góry |
|
|
twister
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 8:41 pm Temat postu: |
|
|
No to pewnie się zdziwisz jak się dowiesz, że w "Partie" znajdziemy jedynie gry rankingowe. Ale to mniej ważne - grać możesz ile chcesz, a im więcej tym przecież lepiej. Co prawda ilość != (nie równa się) jakości gier, ale to już inna bajka |
|
Powrót do góry |
|
|
michals2
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Wiadomo że w "partie" są tylko rankingowe ale dodałem jeszcze dwie towarzyskie o których pamiętałem. |
|
Powrót do góry |
|
|
twister
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 8:49 pm Temat postu: |
|
|
Dlatego Pani w szkole uczyła: mówimy i piszemy pełnymi zdaniami! żeby później nie było domysłów |
|
Powrót do góry |
|
|
|